dijous, 11 de febrer del 2010

Exercici de la p, t, c i b, d, g a fi de mot

Subratlla totes les paraules que acaben amb p, t, c o b, d, g i torna-les a escriure.

ARTISTES DELS EFECTES ESPECIALS
Us agraden les pel·lícules fantàstiques? Sovint hi trobem actors tan ben caracteritzats com a fantasmes o éssers màgics que sembla que hagin nascut amb aquesta pinta. O hi veiem bestioles impossibles movent-se amb tanta naturalitat com si fossin reals... Tot això és obra dels artistes d’efectes especials.
En David Martí i la Montse Ribé, de l’empresa DDT Efectes Especials, són uns veritables mestres en aquest camp. Amb gairebé vint anys d’experiència, la seva empresa ha participat en molts anuncis i en pel·lícules tan conegudes com El laberinto del fauno, Hellboy o El orfanato. Ells ens expliquen en què consisteix la seva feina.
De petit, a en David li agradava dibuixar i també modelar figuretes del pessebre de fang o ninots de plastilina. Amb aquests ninots després feia pel·liculetes d’animació, movent-los pas a pas i gravant-los fotograma a fotograma (aquesta tècnica es diu stopmotion).
I amb els amics filmava versions pròpies de les aventures de l’Indiana Jones. La Montse, de petita, feia dibuixos de monstres inventats per ella mateixa. Diu en David que aquells monstres, mig rata mig patata, encara li fan por si els veu ara.